Inleiding

Bent u op zoek naar een leuke, sociale Duitse herder pup? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij fokken uitsluitend op schoonheid en karakter. Al onze fokteven zijn aangekeurd en afgericht. Ze hebben eveneens goede heupen en zijn op DNA getest. Dekreuen worden zorgvuldig uitgekozen om zo de perfecte combinatie te verkrijgen.
We staan er dus voor garant dat onze pups onder de meest zorgvuldige omstandigheden worden gefokt en opgroeien tot gezonde, beweeglijke en ondernemende honden.

De pups worden binnen geboren en verblijven hier tot ongeveer 4 weken. Daarna gaan ze naar de kennel, maar komen regelmatig binnen om een goede socialisering te bevorderen.
Alvorens de pups weggaan, worden ze ingeënt en ontwormd. Tevens worden ze gechipt en/of getatoueerd. Dit chippen houdt in dat een bevoegd persoon een microchip onder de huid van de pup aanbrengt. Met een speciaal apparaat kunnen de gegevens van de chip worden uitgelezen. Hier moet u dus denken aan de gegevens van de eigenaar van de hond.

Voedingsadviezen

Onze honden worden gevoerd met Royal Canin producten. Pups krijgen vanaf 7 weken Royal Canin German Shepherd Junior 30. Dit krijgen ze totdat ze ongeveer 14 maanden zijn, daarna gaan ze over op voer voor volwassen honden n.l. Royal Canin German Shepherd Adult 24 Puppiebrok heeft een hoger percentage eiwitten. Pups hebben dit nodig voor hun groei.Hieronder is een klein schema afgebeeld over het voedingspatroon van pup tot jonge hond.
leeftijd x/dag eten
t/m 4 maanden 4 keer per dag
t/m 8 maanden 3 keer per dag
vanaf 9 maanden 2 keer per dag

Het is belangrijk dat de laatste voeding vlak voor het slapen gaan wordt gegeven. Zo wordt een goede opname en daardoor een goede nachtrust bevorderd.
Ga nooit een grote wandeling met de hond maken als deze pas gegeten heeft. Dit kan namelijk een maagkanteling teweeg brengen.
Verder geen enkele toevoeging doen. Op deze wijze voert u absuluut volledig. Het is natuurlijk van groot belang om elke dag voor vers drinkwater te zorgen.

Zindelijk maken

Een pup kunt u vrij snel zindelijk krijgen, al zal dat uiteraard net als bij kleine kinderen van hond tot hond verschillen. De een is nou eenmaal sneller in het aanleren van bepaalde dingen dan de ander.

Neem de pup meteen mee naar buiten wanneer:

Prijs overvloedig wanneer de pup wat gedaan heeft.

Algemene nuttige wenken

Als u de pup gaat uitlaten, doe dit dan altijd aangelijnd en ga zo mogelijk naar een vaste plaats om de pup z'n behoefte te laten doen. Laat de pup ook even vrij bewegen en leer hem meteen te komen als u hem roept. Gebruik hier bij veelvuldig z'n eigen naam. Meteen na het komen een kleine beloning geven en even aanhalen. Op deze manier leert de pup van kleins af aan dat u zijn baas bent. Beter in het begin meerdere keren per dag een kleine wandeling dan een grote wandeling. Vermoei de pup ook weer niet teveel, omdat hij nog veel slaap nodig heeft. Laat de pup ook nooit achter stokken of ballen aanrennen. Dit vormt een te zware belasting voor het nog onvolgroeide skelet. Dit geldt ook voor trappen lopen en het stoeien/spelen met oudere honden. Dit alles in ieder geval totdat de hond een jaar is. Als u zich hier aan houdt heeft de hond een verminderde kans op heupdysplasie, hetgeen veel voorkomt bij duitse herders.
Geef enkele niet gevaarlijke speeltjes zoals een grote gekookte mergpijp of buffelhuid en eventueel goedgekeurde plastic speeltjes.
Het is uiteraard van groot belang dat u de pup met alles kennis laat maken en geef de pup vertrouwen in alle omstandigheden. Wanneer u de pup meeneemt in de auto, pas dan uw rijstijl aan. Vooral in de bochten is het van belang om rustig aan te doen, daar de hond niet door de auto 'vliegt'.
Indien u deze adviezen opvolgt, heeft u een zeer grote kans op een fijne, mooie huisgenoot en sporthond.